Pomlađivanje vlastitom krvlju

Pomlađivanje vlastitom krvlju

Tretman Pomlađivanje vlastitom krvlju

Starenjem koža gubi elastičnost, sjaj i volumen. Tražeći najprikladniju stimulaciju kože prirodnim sredstvima, pronađeno je rješenje da se u mezoterapijsku tehniku uvodi vlastita krv.

Što je Pomlađivanje vlastitom krvlju?

Već više od 30 godina se vlastita krv uspješno koristi u procesima bržeg zarastanja tkiva, osobito u ortopediji i kardiologiji. Od 2005, Liječenje se koristi u estetskoj dermatologiji zbog brojnih sastojaka koje sadrži serum. Njihovi koncentrirani sastojci potiču obnovu kože, remodeliranje kolagena i stvaranje novih krvnih žila u koži.

Kako funkcionira Pomlađivanje vlastitom krvlju?

Sam postupak se obavlja uzimanjem vlastite krvi po dolasku pacijenta. Krv dobivena na ovaj način stavlja se u poseban aparat i serum se u potpunosti odvaja centrifugalnom silom. Nakon toga, kapljice dobivenog seruma se nanose na kožu na tretiranu površinu tehnikom mezoterapije. Primjenjeni sastojci počinju djelovati unutar 7 do 10 dana od aplikacije. Prvi rezultati liječenja mogu se očekivati nakon mjesec dana liječenja.

Koliko se tretmana preporučuje?

Godišnje se preporučuje do 3 tretmana s minimalnim vremenskim razdobljem između liječenja od 4 do 6 tjedana. Broj tretmana nije ograničen jer se koristi vlastiti krvni serum. Potrebno je 2 do 4 mjeseca da biste dobili konačni rezultat postupka.

Koje su nuspojave ovog liječenja?

Tijekom zahvata može doći do modrica veličine do 3 mm, a osim toga ne postoji mogućnost razvoja alergijske reakcije jer ona koristi sastavni dio vlastite krvi.

Tretman postiže najbolje rezultate za poboljšanje volumena kože, a, dekoltea i ruku. Također se dobro kombinira sa dermalnim filerima koji se u estetskoj medicini koristi se već više od 25 godina kao dodatak koži, a dokaz djelotvornosti i sigurnosti je više od 20 milijuna tretmana. Dermalni filteri veže na sebe vodu i stvara koži dodatni volumen, hidratizira i vitalizira kožu iznutra.

Neki efekti vidljivi su odmah, a neki kroz stvaranje novog kolagena i elastina tijekom slijedećih mjeseci. Koža se revitalizira, postaje mekša, elastičnija i vidljivo mlađa. Preporučuju se tri tretmana - drugi se radi nakon 30 dana, a treći nakon 6 mjeseci. Efekat će potrajati dvije godine nakon čega se radi dodatni tretman prema potrebi.

NOVA ENERGIJA VAŠEG VIDA!

Specijalistička oftalmološka poliklinika Irena Filipović-Grčić, dr.med.specijalist oftalmolog